Är det dags för en badrumsrenovering? Det finns en del saker att tänka på då ett badrum ska renoveras. Det första du bör göra är att sätta en budget på vad det får kosta. Sedan är det även bra att fundera på hur du vill att ditt badrum ska se ut. Det går att få en massa inspiration badrum på nätet. Du kan se till att göra en lista på vilka detaljer samt funktioner du vill ha i ditt nya badrum. Fundera även på vad du kan göra själv och vad du ska anlita hantverkare att göra. Just el och VVS ska göras av hantverkare som har de rätta behörigheterna.

Material och inredning

Det finns en del val du ska göra till ditt badrum som har med material och inredning att göra. Bland annat bör du fundera på vad det ska vara för golv. Föredrar du klinker eller vill du hellre ha en våtrumsmatta? Sen är det ju även väggarna du ska bestämma material för. Det finns kakel, våtrumstapet och mycket mer att välja mellan. Sedan var det ju det där med inredning. Ska det vara dusch eller badkar? Sedan är det toalettstol och handfat som ska väljas med. Utöver det är det viktigt att ha bra belysning i ditt badrum. Det är bra att ha både allmänbelysning samt extra ljuskällor vid speglarna och badrumsskåpen.

Fundera på tillval

I ett badrum kan du även välja till en del saker. En sådan sak är golvvärme till exempel. Det är inte fel att ha ett varmt golv att sätta fötterna på efter badet eller duschen. Sedan, fundera även på om du ska ha en handdukstork eller inte. Med rätt sort kan den ersätta element, samt att den alltid ger dig torra handdukar. Fundera även på övrig inredning av badrummet, med förvaring, speglar, färger, växter och så vidare.