Att gå på bröllop hör ofta till årets höjdpunkter, men det kan även orsaka stress då man ska hitta en perfekt outfit och bröllopsgåva. Förr i tiden gav man oftast presenter för det gemensamma hemmet, men nuförtiden har många par redan bott ihop länge innan de gifter sig, vilket innebär att de redan har det mesta. Det finns ingen budget för hur mycket man ska lägga ut på en bröllopsgåva. Om man har en mindre budget kan man ge en mer personlig present, vilket ofta uppskattas även om man inte spenderar så mycket. Många väljer även att ta ett billigt lån om man behöver köpa en ny klänning, kostym och present. Läs mer om hur man tar ett snabblån på profilkredit.se.

  • En upplevelsepresent

För par som redan har allt är en upplevelse den utmärkta gåvan. Välj en aktivitet som passar brudparets intressen. Ett presentkort till ett lokalt spa eller vinprovning passar de flesta, men även personligare upplevelser som en salsakurs, drejning eller en tur i en luftballong uppskattas av många.

  • Stilrena klassiker

Om du bestämmer dig för att köpa något för hemmet är kända designerföremål ofta ett säkert val. En vacker stilren vas eller ljusstake passar i de flesta hem. Om du har chansen kan du försöka spana in om paret samlar på någon speciell servis i köket som du kan fylla på.

  • Växter

Om paret har en trädgård kan du ge dem ett litet träd eller en buske som de kan plantera, annars är även inomhusväxter något som passar de flesta hem. Välj en vacker växt i en storlek som passar deras bostad. Monstera och bonsaiträd är populära val.

  • En kamera och fotoalbum

Ge ett paket med allt de behöver för att samla fina minnen från sitt bröllop eller sin bröllopsresa. En engångskamera eller en polaroidkamera är perfekt för att skriva ut bilder direkt. Kombinera detta med ett vackert fotoalbum eller en scrapbook som de själva kan fylla i.