Det händer ju några gånger under ens livstid att man byter bostad. Oftast är det något man ser fram mot, bara man får flytten undanstökad. Just din flytt kan vara en källa till stress och oro, men det behöver inte vara så. Vi har samlat ett par goda råd, så du kan ta dig igenom flytten i lugn och ro. Istället kan du se fram emot ditt nya boende.

Innan du börjar fundera på att packa ner allt, så ta och gå igenom vad du har. Gör en lista på saker som du antingen kan sälja eller skänka bort. Det är inte allt man behöver släpa med sig och orkar du skänka till myrorna, kan andra få glädje av sakerna. Tänk inte för mycket på detta, utan ta beslutet medan du går igenom sakerna. Om du tycker om en pryl så behåll den, om inte så skänk bort den. Svårare behöver det inte vara.

Dinflytt med rätt firma

Sedan är det dags att titta efter användbara flyttfirmor. Här kan du spara rejält med tid på https://www.dinflytt.se/ Dinflytt är en enkel portal med olika flyttfirmor. Använd sökmotorn och få fram de mest prisvärda flyttfirmorna i ditt närområde.

Har du dekorerat på ett sätt du vill vara säker på att kunna återskapa i ditt nya hem, kan det var en idé att ta bilder i rummen. På så vis har du fakta att tillgå, ifall du plötsligt blir tveksam.

En del flyttfirmor tillhandahåller flyttlådor, men om du vill kunna utnyttja tiden ordentligt kan det vara bättre att själv samla ihop lådor i olika storlekar, så du har vad du behöver. Står lådorna klara, kan du packa så fort du får en minut över. Ett tips är att packa böckerna i papperskassar. Dessa går helt enkelt inte att packa för tungt.

Du ser, svårare än så, behöver det inte vara.