Har du nyss köpt eller börjat hyra en ny lägenhet? Då kanske du är intresserad av att göra ditt hem till ett så kallat “smart hem”. Nu när du nyligen flyttat in i ett nytt boende kan det vara läge att ta chansen att bygga upp ett smart hem – med smarta prylar som hjälper dig i vardagen.

 

I den här artikeln kommer vi tipsa om en del smarta produkter som du kan köpa och installera i ditt hem – de kommer hjälpa dig att övervaka hemmet.

Övervakning

Larm och övervakning blir allt mer populärt. Idag finns det riktigt smarta varianter som innebär att du kan övervaka ditt hem 24/7 via din mobiltelefon. Då slipper du vara orolig för bränder eller inbrottstjuvar eftersom du ständigt har koll på vad som händer i ditt hem, också när du är utomlands eller befinner dig på jobbet.

 

Det går till och med att ställa in så att du får varningar och larm när något särskilt inträffar. Övervakning och larm borde vara en självklarhet i ditt smarta hemmet.

Håll koll på energiförbrukningen

Det finns några intressanta produkter som kan hjälpa dig att hålla koll på din energiförbrukning. Köper du exempelvis en luftvärmepump som går att koppla upp på nätet så kan du ha koll på ditt värme- och vattensystem via en app i telefonen. Då kan du ställa om din värmepump ditt “bortrest”-läge när du befinner dig på resa.

 

Du kan också se till att huset är ordentligt uppvärmt innan du kommer hem efter en längre tid utomlands. Smarta produkter finns det gott om – lägenheter kan vara svåra att hitta. Som vi börjar se finns det många smarta produkter för ditt hem. Men att hitta en bra lägenhet kan vara svårare. Se mer på Bostadshub.se, där hittar du många lediga lägenheter.